TRABZONFORUM - Trabzon ve Trabzonspor Forumu
...:::(¯`·.TRABZON GENEL.·´¯):::... => Yöresel Mutfağımız & Yemek Tarifleri => : Yomrali61 September 25, 2007, 12:42:55 PM
-
Malzemeler:
- 500 GR HAMSİ
- 1 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 SU BARDAĞI UN
- 3 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI SU
- 1 DEMET TAZE SOĞAN
- ½ DEMET DEREOTU
- ½ DEMET MAYDANOZ
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI
- 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
Yapılışı:
YUMURTAYI,YAĞI VE SUYU ÇIRPIN.İÇİNE BAHARATLARINI VE İNCE KIYILMIŞ YEŞİLLİKLERİNİ EKLEYİN.HAMSİLERİN KILÇIKLARINI AYIKLAYIP KÜÇÜK KÜÇÜK KESEREK İÇİNE İLAVE EDİN.UNLURI VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.YAĞLI KEK KALIBININ İÇİNE FISTIKLARI KOYUN VE ÜZERİNE KEK HARCINI DÖKEREK 200 DERECEDEKİ FIRINDA PİŞİRİN.
Afiyet olsun.
-
hıııı bir tür gaygana gibi sanki :)
denemek lazım :-\ teşkkrl.yomrali61 \)
-
Afiyet olsun.
Bende daha denemedim ama kesin güzel oluyordur,mutlaka deneyin derim. :*-:
-
aaaaaaa hamsili kek valla hiç duymamıştım sağl ;)
-
olsada yesek :P