şimcik arkadaşlar genelde az sonra yazacağım tarifin adına crep diyorlar ama benim babaannem bulgar göçmeni olduğu için bunun adına akıtma diyorlar ve bende öle öğrendim crep mırep vız gelir bana akıtma bu akıtma....
geniş bi kabın içine 2 su bardağı süt koyun...sonrada 2 su bardağı un 2 yumurta ve iki çay kaşığı nişasta koyun ve birazda tuz alabildiğince yani tadına bakın anlarsınız..sonra bunu bir güzel çırpın ister mikserle ister kaşıkla...tavayı koyun ocağın üstüne ve biraz zeytinyağı dökün tavaya ama fazla olmasın sonra karıştırdığınız harcı büyük ve geniş bir kaşıkla tavanın içine dökün..her seferinde bi kaşık dökün haaa...sonra altı hafif kızarınca öbür tarafına çevirin o tarafta kızarınca koyun tabağa afiyet olsun...unutmadan yaptığınız akıtmayı peynirle pekmezle yada bal reçell gibi tatlı şeylere yerseniz daha güzel oluyo..benden sölemesi... .,.P .,.P .,.P .,.P