1 poşet makarna(her çeşit olabilir ama önerim çubuk makarna)
kaşar peynir
1 adet rende
6 yumurta
bi tencere içine koyacağınız su ve bi kaşık tuz .,.P .,.P ayyy çok karışık oldi daaaaa baştan alıyom hatta anlatmaya başlıyom....
şimcik tencerenin içine su koyin,içine de bir tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağı(
makarnanın daha güzel ve canlı gözükmesini sağlar ayrıca yapışamaz birbirine ) sonra fokurdayana kadar ocağın üstünde tutun,fokurdayıp su kabarcıkları çıkınca makarnanızı atın içine ama tencere ocağın üstünde durmaya devam etsin *- her neysem,makarna yumuşayıp suyu azalınca makarnayı tencereden başka bi kabın içine alın (
süzgeç) suyunu akıtın...sonram tencerenin içine tereyağı koyun(
başka yağ kullanırsanız oyarım sizi walla güzel olmaz makarnanız)...kısık ateşte yağı eritin..bu arada makarnalarıda sudan geçirin sıcak yaaa yapışmasın hanii...yağ tamamiyle eriyince makarnayı atın içine karıştırın hemen..makarnamız bi süre sonra hazır..kapatın ocağın altını bakam..bu arada fırını hazırlayın...fırın ısısnırken sizde kaşarları rendeleyin bol olsun ama...bide 6 yumurtayı kırıp çırpın bi kabın içinde...geniş bi borcam kabın içine makarnanın bi kısmını koyun üstüne rendelediğiniz kaşarı da serpiştirin biraz,sonra yine üstüne makarna biraz ve yine onun üstüne rendelenmiş kaşar bu işlemi üç-dört kat olana kadar devam edin...en üste rendelenmiş kaşarlar olacak..neysem bu fırına hazırlanan karışımın en üstüne çırptığımız yumurtaları döküyoruz ama her yerine eşit eşit...sonram verin işte fırınaaaa....üstü kızarınca çıkarın fırından...afiyet olsun... pfff pfff pfff
allahım bu kadar kolay bi tarif ancak bu kadar zor anlatılırdı helal bana yawsss +-A