5 yumurta
alaıldıgı kadar un
1 bardak zeytın yagı
1 bardak sut kabartma tozu
peynır tuz
unu masaya yada tezgaha dokerız ıcını derın bı cukur acarız oraya yumurtaları sutu tuzu kabartma tozunu koyaruz su ıle bu hamuru yogurmaya baslarız sert bı hamur elde edrız yarım saat nemlı bez ustunde dınlendırırız sonra kucuk bezeler halınde hamuru bolerız ve oklavayla acarız her actıgımız parcanın arasın ayag hezdırırrız ve bole butun bezelerı acarız dıger yandan ocaga genıs bı tencerede su koyarız su foku forku kaynerken dıyer yanada soguk suyu koyarı zbı tencere hamuru once kaynar suya atarız 2 dk sonra soguk suya atar hemen cıkartır yaglanmıs tepsıye dızerız 3 yaprak boyla dızdıkten sonra arasına yag gezdırırı pynır koyarız ve böyle butun hamurları tepsıye dızerız ustunu yumurta sarısı ıle yaglayıp fırına verırıız ustu nar gıbı olana kadar kızartırız sonrada servıs yaparız aman dıkkat tenceredekı suyu ustumuze dokmeyelım mumkunse ıkı kısı tarafından yapılsın
)))))))))))))