Gönderen Konu: hamsi güveç  (Okunma sayısı 1642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
hamsi güveç
« : Mart 19, 2007, 12:56:28 ÖÖ »
Malzemeler

1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yeºil biber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz


Yemeğin Tarifi

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız.
Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız. 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Not: Bu yemek Doğu Karadenize özgüdür.

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı uSLaNMaZ

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 9942
  • Rep Puanı: +163/-17
Ynt: hamsi güveç
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2007, 01:13:35 ÖÖ »
uyy..tşk ler , harika olurdu yerdik be..ama yemiş kadar oldum..+ rep.. .,.P .,.P .,.P
***KiMiNe GöRe KRaLıZ, KiMiNe GöRe YaLaNıZ, HeRKeS KeYFiNe BaKSıN, aDaMıNa GöRe aDaMıZ***


Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Ynt: hamsi güveç
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2007, 01:17:55 ÖÖ »
sen gel buralara ankara ya ama hamsiyide getir geri kalan malzemeleri ben tamamlarım "{ "{ ...yaparım bi güzel yeruk daaa... \) \_ rep için saol uslanmaz pek hora geçti ben bu hızla hamsi çeşitlerini sıralarım bu gece "{ "{ .,.P .,.P

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......