İftar Paçası
Malzemeler
4 diş Sarımsak
2 çorba kaşığı Sirke
1 adet Limon
100gr Kıyma
8 su bardağı Su
1 çay bardağı Yoğurt 1 fincan Sıvı Yağ
1 çorba kaşığı Tereyağı
1 su bardağı Un
1 çay kaşığı karabiber
2 dilim ekmek içi
Tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfteler hazırlanır. Kıymanın içine tuz,karabiber,bayat ekmek içi konularak yoğurulur. Nohut büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanarak köfte hazırlanır. Bir kenarda bekletilir.
Diğer tarafta tencereye ezilmiş sarımsak ,sirke,1 limon suyu,yoğurt,un ve tuz konulup iyice karıştırılır. Azar azar su ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Kaynadıktan sonra içine önceden hazırlanmış köfteler atılarak pişirilir. (Çorbanın kıvamı koyu olmalı)
Diğer tarafta çorba piştikten sonra, tavaya sıvı yağ konulup nane yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.