öğrenci işi hesaplı şeyler deneyin
şimdi her öğrenci makarna yapar ama ben gibi ayıptır söylemesi yapamaz kısaca anlatalım.....
önce suyu kahve ısıtıcısında ısıtınki tüpten az harcayın (elektrik daha ucuz gaz daha pahalı )...sonra suyu tencereye dökün ve makarnayı kaç kişilik olacaksa ona göre suya dökün tabi suyuda makarnayı kaç kişilik yapıcak isen ona göre ayarlıcaksın sonra neden olmadı pink gibi itirazları kabul etmiyorum
sonra makarna büyüyücek ve şekli değişicek yumuşucak...(bu işlem kapasiteye göre değişir tüpün ipragaz ise yandın aygaz ise oh be dersin )....sonra makarnayı süzgüden geçirme işlemi ve önemli püf nokta tencereye sıvı yag dökmek yarım çay bardağı isteyen yağı seven pehlivan kardeşler bir su bardağı koyabilir
makarnayı tekrardan yag koyduğumuz tencereye koyalım.10 dk daha ısıtalım kısık ateşte ve bu 10 dk nin tam 5.dk sinde isteğe bağlı olarak ben salçalı seviyorum ,neymiş efendim ben peynirli severim diyen olur ise burda malzemesini koyup karıştırmaya başlasın makarnayı ....
ve sonra servis zamanı haaa...püf nokta 2 eğer peynirli makarna yaptıysanız ...margarini tavaya atın kırmızı biber ile sos yapın üzerine dökün makarnanın ve yanına mutlaka portakal suyu sıkma olsun ama ( harika bir tat )
eğer makarnanızı salçalı yaptıysanız size kola öneririm içicek olarak
eğer makarnayı dardanel ton ile yaptıysanız ki harika olur o zaman size önerim nar suyu
yumurta ile neler yaparız ?????
yumurtayı yağa kırmayı bilmeyen yoktur onu peynirli salçalı domatesli sucuklu herkes yapar ....biz değişiğini verelim sevgili öğrenci arkadaşlarımıza
malzemelerimiz
1 kase yoğurt
kişi sayısı ile doğru orantılı şekilde yumurta
kırmızı biber
margarin
tencere
su
ekmek
çatal
kaşık
tuz
tabak
masa
:)neyse biraz abarttım sandalyeyide siz söyleyiniz:)
önce tecereye suyu koyunuz ama yine ısıtıcıdan hızlıca ısıtıp :)hesaplı şekilde daha sonra ocağı yakın yumurtaları suya kırın evet yanlış duymadınız demeyiniz suya kırın onları 15-20 dk sonra görüceksiniz ki yumurtalar hiç şekil değiştirmemmiş üzerleri beyaz bi çarşaf ile kaplı gibi pinpon topu kıvamı alıcaklar ....sonra margarini kırmızı biber ile bi tavaya atıp kızartıp sosu hazırlayınız....pişen yumurtaları tabaga koyunuz
püf nokta 1 : yumurtaları parçalamaya başlayın katı yumurta gibidir kıvamı ama aynı tadı vermez nedeni yogurdu dökücez üzerine ve yagı dökücezye yumurta sıcaklıgı ile orantılı olarak yag donmayacak.....
dediğim gibi yoğurdu da dök sosu da ....kopar ekmeği ya da kes sana kalmış şey :)başla yimeğe