2 su bardağı dolusu tuzsuz lor peyniri
2 tatlı kaşığı tereyağı veya bitkisel margarin
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için; yarım su bardağı soyulmuş iç badem
Yapılışı
Hazirlama süresi: 5 dakika
Pişme süresi: 25 dakika
1. Tavaya tereyağı veya margarinle beraber lor peyniri ekleyin.
2. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin
3. Lor peyniri erimeye başladığında, unu ve irmiği de ekleyin.
4. Sürekli karıştırarak 5 dakika kadar hepsini kavurun.
5. Toz şekeri kavrulan helvanın üzerine aktarın. Helva, şekeri katar katmaz sulanacaktır. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
6. Sıcakken servis tabağına boşaltıp, üzerini soyulmuş bademlerle süsleyip servise sunun.