TRABZONFORUM - Trabzon ve Trabzonspor Forumu

...:::(¯`·.TRABZON GENEL.·´¯):::... => Yöresel Mutfağımız & Yemek Tarifleri => : KARAYEMİS August 27, 2007, 11:49:40 PM

: BADEMLİ HOŞMERİ
: KARAYEMİS August 27, 2007, 11:49:40 PM
 :kuzya:
2 su bardağı dolusu tuzsuz lor peyniri
2 tatlı kaşığı tereyağı veya bitkisel margarin
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için; yarım su bardağı soyulmuş iç badem
 
 Yapılışı

Hazirlama süresi: 5 dakika
Pişme süresi: 25 dakika

1. Tavaya tereyağı veya margarinle beraber lor peyniri ekleyin.
2. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin
3. Lor peyniri erimeye başladığında, unu ve irmiği de ekleyin.
4. Sürekli karıştırarak 5 dakika kadar hepsini kavurun.
5. Toz şekeri kavrulan helvanın üzerine aktarın. Helva, şekeri katar katmaz sulanacaktır. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
6. Sıcakken servis tabağına boşaltıp, üzerini soyulmuş bademlerle süsleyip servise sunun.

: Ynt: BADEMLİ HOŞMERİ
: KARAYEMİS August 28, 2007, 09:48:13 PM
TESEKURLERRR
: Ynt: BADEMLİ HOŞMERİ
: kuzeydenizi August 29, 2007, 09:00:17 AM
teşkrl. KARAYEMİS  \)
: Ynt: BADEMLİ HOŞMERİ
: *Laz kızı* August 29, 2007, 09:05:22 AM
teşekkürler..!! :-*