Gönderen Konu: pratik bilgiler..  (Okunma sayısı 766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı *Laz kızı*

  • بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّح
  • Co-Admin
  • *
  • İleti: 36918
  • Rep Puanı: +616/-19
  • بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّح
pratik bilgiler..
« : Eylül 02, 2009, 07:20:34 ÖS »
Genel


Peynir Keserken

Peyniri daha kolay kesmek için kullanacağınız bıçağı soğuk suya tutun. Böylece hem peyniri çok kolay kesersiniz hem de kesme işlemi bittikten sonra bıçağı daha rahat yıkarsınız.

Olmamış Limonlar

Yeterince olmamış limonlar çok sulu olmaz. Bu limonları kullanmadan önce birkaç dakika sıcak suda bekletin. Limonlarınız yumuşayacak ve beklediğinizden daha sulu olacaktır.

Kuş Üzümlerini Ayıklarken

Kuş üzümlerinin içinde genelde çöpler de olur ve bunları ayıklamak zahmetlidir. Üzümlerinizi bir avuç unla ovuşturup kalın delikli bir süzgeçten geçirirseniz, üzümlerinizin arasındaki çöpler unla beraber süzgeçten düşecektir.

Buzdolabının İyi Soğutması

Buzdolabınızdan gerektiği gibi randıman alamıyorsanız, bunun en büyük sebebi dolabınızdaki nemdir. Buzdolabınızın içine bir torba tuz koyarsanız, tuzun dolabınızdaki nemi aldığını ve daha iyi soğuttuğunu göreceksiniz.

Bayatlayan Bisküviler

Açıkta unuttuğunuz ve bayatlamış bisküvilerinizi küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtın. Yeniden tazelik kazandıklarını göreceksiniz.

Kavanozları Açarken

Cam kavanozların kapaklarını açmakta zorlandığınızda, kavanozun altına sert bir şekilde vurmayı deneyin. Daha kolay açıldığını göreceksiniz.

Bayatlamış Ekmek

Bayatlamış ekmeğiniz var ve sizin o an değerlendirecek yeriniz veya fikriniz yoksa ekmeği mutfak robotunda çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya koyun ve istediğiniz zaman kullanın.

Taze Ekmek Keserken

Taze ekmek keserken parçalanır. Eğer ekmeği daha düzgün ve kolay kesmek isterseniz, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin ve zaman kaybetmeden kurulayıp ekmeği dilimleyin. Bu işlemi ne kadar sıklıkla yaparsanız başarı şansınız o kadar artar.

Açılmayan Kavanoz Kapakları

Açmayı başaramadığınız kavanoz kapaklarını, kavanozun kapak kısmını sıcak suya batırıp biraz bekleyerek, bir bez yardımıyla kolayca açın.

Kararan Meyveler

Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmasından şikayetçiyseniz, kararmalarını önlemek için limonla ovmayı deneyin.

Pörsümüş Domatesler

Uzun süre bekleyen domatesler zamanla su kaybına uğrayarak pörsür ve güzel görünümünü kaybeder. Bu domatesleri tuzlu su dolu bir kabın içine koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletirseniz, eski güzel görünümlerine tekrar kavuşacaklardır.

Patates Soyarken

Patatesleri daha kolay soymak istiyorsanız, soymadan önce 10 dakika sıcak suda bekletin.
Başka bir yöntem olarak da bulaşık teli kullanabilirsiniz. Patatesleri soyarken üzerini bulaşık teli yardımıyla ovuşturun. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

Jöleyi Kalıbından Çıkarmak

Hazırladığınız jöleyi tek parça halinde kalıptan çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp, içine bitkisel yağ sürün.

Sert Etleri Yumuşatmak

Haşlayacağınız etin suyuna bir yemek kaşığı sirke katarsanız, etinizin kolayca yumuşadığını göreceksiniz.
Eti pişirmeye başlamadan önce yumuşatmak istiyorsanız, eşit oranlardaki su-sirke karışımının içinde etinizi 2 saat kadar bekletin.

Biftekleri Yumuşatmak

Bifteklerinizi yumuşatmak için önce sirke ve zeytinyağı ile ovun, ardından su-sirke karışımında 2 saat bekletin.

Deniz Ürünlerinin Kabuklarını Açmak

Midye ve istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini açmak için bunları bol soğuk su ile yıkamak ve plastik bir torbanın içinde bir saat buzlukta bekletmek yeterlidir.

Sos, Jöle ve Pudingin Kabuk Bağlamaması

Jöle, puding ve soslarınızın üzerinde oluşan kabuklanma ve gözeneklerden kurtulmak için üzerine, pişer pişmez çok ince bir kat eritilmiş tereyağı veya krema sürün.

Çok Sert Etler

Çok sert etleri karbonatla iyice ovup birkaç saat bekletin ve sonra yıkayıp pişirin.

Karıncaları Uzaklaştırmak

Özellikle yaz aylarında mutfağınıza doluşan karıncalar rahatsız edicidir. Karıncaları uzaklaştırmanın en kolay yolu kuru defne yapraklarını ufalamak ve bunları karıncaların bulundukları yere serpmektir.

Donmuş Tereyağı

Buzdolabında donmuş tereyağınızın yumuşamasını hızlandırmak için sıcak bir kaba koyun. Özellikle sıcak suyun içine konulmuş bir kap, bu işin en uygun olanıdır.

Meyve Salatası Hazırlarken

Meyve salatası hazırlarken şeker koymak için acele etmeyin. Son aşamada ve şekeri suda eriterek salatanız üzerine dökün. Yoksa şeker, meyvelerinizin diriliğini kaybetmesine neden olur.

Yumurtanın Kabarması

Yumurta akına bir tutam tuz katarsanız, yumurtanın kolay kabarmasını sağlarsınız.

Domatesin Kabuğu

Domatesin kabuğunu soymak zor geliyorsa, bunu kolaylaştırmak elinizde. Domatesleri kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirirseniz, kabuklarının kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

Soğanın Gözleri Yaşartması

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmasını istemiyorsanız, soğanları içi su dolu bir kabın içine koyun ve öyle soyun.

Mayonez Hazırlarken

Mayonez hazırlarken sos kesilebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve bir miktar zeytinyağı ile koyulaştırın. Daha sonra koyulaşan karışımı da kesilen sosa çırparak yedirin.

Farklı Bir Garnitür

Haşladığınız ıspanağın suyunu nasıl değerlendirebilirim diyorsanız, bununla mayonezinizi boyayarak farklı bir garnitür hazırlayabilirsiniz.

Salatanın Lezzeti

Lezzetli bir salatanın sırrı; malzemelerin salataya eklenme sırası ve şeklidir. Salatalık sebzelerinizi hazırladıktan sonra, önce sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp salatanızın üzerine dökmeli, sonra da zeytinyağını ilave etmelisiniz.

Donmuş Etin Çözülmesi

Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesini istiyorsanız, bir kaba soğuk su koyup içine tuz ilave edin ve etinizi bu karışımın içinde bekletin.

Kekin İyi Kabarması

Güzel kabarmış bir kek marifetli ellere işaret eder. Küçük bir ipucu ile siz de marifetliler safına katılabilirsiniz. İşin sırrı margarin ve şekerin iyi karıştırılmasındadır. Bir diğer önemli nokta da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olması.

Böreklere Ekstra Lezzet

Yufka ile yaptığınız böreklere lezzet katmak mı istiyorsunuz? Bizim Margarin'i eritin ve içine biraz süt katın. Yufkalarınıza bu karışımı sürerseniz börekleriniz daha lezzetli olacaktır.

Bayat Ekmekten Kanepe

Bayatlamış ekmeği değerlendirmenin birçok yolu vardır. Peki bu ekmekleri lezzetli kanepelere dönüştürmeye ne dersiniz? Bizim Margarin ile dövdüğünüz sarımsağı karıştırın ve küçük ekmek dilimlerinin arasına sürün. Yüksek ısıdaki fırına ekmekleri verin. Fırından çıkardığınızda bayat ekmeklerinizin lezzetli kanepelere dönüştüğünü göreceksiniz.

Izgara Etlere Ekstra Lezzet

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Teremyağ koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.

Et Suyu Tüketimi

Et suyu hazırladığınızda lezzetinin bozulmaması için günlük tüketmenizde fayda var. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetini bozar. Bu nedenle bunları çorba, sos, pilav gibi değişik yerlerde günlük olarak tüketmeniz önerilir.


Kavanozların Temizliği

Cam kavanozlarınızı temizlemek için içine patates kabuğu doldurun. Bir gün böylece beklettikten sonra ılık sabunlu suyla yıkayın.

Buzdolabındaki Çizikler

Buzdolabınızda küçük çizikler oluşmuşsa, bunları kapatmak için beyaz tırnak cilası kullanabilirsiniz.

Köfte Yoğurma

Köfte yoğurduktan sonra ellerinizin zor temizlenmesinden şikayetçiyseniz, yoğurma işlemine başlamadan önce ellerinizi ıslatın.

Çaydanlık Kireci

Çaydanlığınız daha geç kaynatmaya başladıysa içinde kireç tortusu oluşmuş demektir. Bu kireci temizlemek için, çaydanlığınızın içine sirke koyarak 15 dakika kaynatın ve sonra bildiğiniz yöntemle temizleyin.

Sürahinin Dip Kiri

Sürahi gibi elinizin ulaşması zor olan derinlikte ve darlıktaki kaplarınızı temizlemek için içine bir avuç tuz ve sirke koyup, çalkalayın.

Bakır Kapları Parlatmak

Bakır kaplarınızı parlatmak için sirke kullanın. Bir bezi sirke ile hafifçe ıslatın ve kabınızı iyice ovun.

Bulaşık Yıkarken

Bulaşıklarınızı daha kolay yıkamak ve daha iyi sonuç almak için bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katın.

Parlaklığını Kaybetmiş Çelik Tencereler

Parlaklığını kaybetmiş çelik tencerelerinizi temizlemek için yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın. Yün bir bez yardımıyla silerek parlatın.

Kristallerin Parlatılması

Kristallerinizin ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın.

Yıkamada Tuzlu Su Kullanımı

Sebzelerinizi her zaman tuzlu su ile yıkayın. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

Sürahiyi Parlatmak

Sürahinizi parlatmak için içini yarısına kadar parçalanmış gazete kağıdı ile doldurun. için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak su doldurup sıkı sıkı sallayın.

Sararmış Teflon Tava ve Tencereler

Çok kullanılan teflon tava ve tencerelerin sararmasını önlemek için içine su, biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üstünde kaynatın ve ardından önce sıcak, sonra da soğuk suyla iyice durulayın.

Dibi Tutan Tencere Temizliği

Pişirirken tencerenin dibi tuttuysa, temizleme işini bir sonraki güne bırakın. Tencerenizin daha kolay temizlenmesi için bir gece tuzlu suda bekletin.

alıntı
"İnsanların En Hayırlısı, İnsanlara Faydalı Olandır." Hz.Muhammed (S.A.V)..!!!"

Çevrimdışı ts_klas_61

  • *V*İ*P*
  • ******
  • İleti: 996
  • Rep Puanı: +27/-2
Ynt: pratik bilgiler..
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2009, 04:05:02 ÖÖ »
DÜGÜNDEN ÖNCE...

ERKEK: Elbette ben Artık Duramıyorum.

KADIN: Gideyimmi?

ERKEK: Hayır Aklından bile Gecirme.

KADIN: Beni Seviyormusun ?

ERKEK: Tabiiki !

KADIN: Beni hiç aldattın mı ?

ERKEK: Hayır . Böyle birşey Nasıl Aklına gelebilir.

KADIN: Beni Öpecekmisin ?

ERKEK: Evet.

KADIN: Beni Dövecekmisin ?

ERKEK: hayır .hicbir zaman

KADIN: Sana Güvenebilirmiyim ?


*****

DÜĞÜNDEN SONRA ne mi Oluyor ?!

O zaman yazıları aşağıdan yukarıya Doğru Okuyun

buda benden pratık bılgı osun "{ "{ "{

Çevrimdışı Canözüm

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 7548
  • Rep Puanı: +147/-1
  • Hayat İMAN ve CİHAD'dır...
Ynt: pratik bilgiler..
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2009, 05:01:36 ÖS »
teşekkürler bilgiler için :)
Hasret ötüşleri bitmeyen
kuşlar
Yitiksevdamızı
getirin artık..!