Malzemeler:
3 demet kara lahana
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kasigi salça
su
1 çay bardağı mısır unu
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1- Lahana yapraklarini yıkayın. ince şeritler halinde doğranır. şeritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyağını eritin. Lahanalarını ilave edip yumuşayana dek kavurun. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın.
2- Mısır ununu azar azar ve surekli karıştırarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarın.
3- Sürekli karıştırarak, bir iki tasim kaynatin. Ateşten aldıktan sonra kaselere bosaltın.