Gönderen Konu: Akaryakıt istasyonu konusunda açıklama  (Okunma sayısı 928 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dj_steelserkan

  • Bağımlı Üye
  • ***
  • İleti: 106
  • Rep Puanı: +5/-0
  • HAYATTA EN BÜYÜK SERVET AKILDIR
Akaryakıt istasyonu konusunda açıklama
« : Şubat 22, 2008, 08:06:36 ÖS »
Akaryakıt istasyonu konusunda açıklama





Yönetim Kurulu Hukuk İşleri Sorumlumuz Av.Ali Sürmen bir açıklama yaparak kulübümüzün OPET ile gerçekleştirdiği akaryakıt istasyonu sözleşmesi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.


Bir önceki yönetimin OPET’le yaptığı anlaşmanın kira değil irtifak hakların devri anlaşması olduğunun altını çizen Sürmen, “İrtifak hakları ayni haktır. Buna göre tapudaki akit devirleri de ayni hak olarak düzenlendiğinden gayrimenkul hükümlerine göre irtifak aklarının devri gerekir” ifadesini kullandı.

Trabzonspor Kulübü tüzüğünün 89. maddesinin gayrimenkullere ilişkin hakların nasıl devredileceğini açıkladığını da vurgulayan Sürmen şöyle devam etti: “tüzüğümüze göre genel kurulun 3’de 2 oyu olmadan bu hakkın devri mümkün değildir. Bizim konuyu yeniden ele alma amacımız geçmiş yönetimin veya OPET’in menafaatlerini ya da düşüncelerini yargılamak değil, Trabzonspor tüzüğüne ve Medeni Kanun’un irtifak haklarının devrine ilişkin hükümlerine uygun yasal bir sözleşme yapılabilmesini sağlamaktır. Eğer bu konuda açıklama yapan arkadaşımız sözleşmeyi ve yasaları okumuş olsaydı eminim o da bizim düşüncemize katılacaktı”

Av. Ali Sürmen sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer hukuka uymak cahillikse bunu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Ancak Trabzonspor’un menfaatlerini biz daha iyi biliyoruz düşüncesiyle basına açıklama yapanlar ve eski yönetici sıfatını taşıyanlar, kulübün geleceği için daha temkinli, yol gösterici ve camianın hassasiyetlerini daha fazla önemser bir yapıda hareket etmelidirler.

Trabzonspor Tüzüğü

KULÜBÜN TAŞINMAZLARI

MADDE 89 Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile karar alınmadıkça satılamaz, başka bir gayrimenkulle değiştirilemez, rehin ve teminat gösterilemez, hibe edilemez, kişi ve kurumlara bağışlanamaz, on yıldan fazla kiraya verilemez, herhangi bir sebeple ayni ve şahsi bir hakla sınırlandırılamaz. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantıda bu işlem, toplantıya katılan üyelerin üçte ikisinin oyları ile karara bağlanır. Kulüp, Genel Kurulun bu amaçla vereceği kararı, Yönetim veya Genel Kurulun oluşturacağı bir komite eli ile kullanır.
HERKES TRABZON'UN BÜYÜKLÜĞÜNÜ SONUNDA KABUL EDECEK