TRABZONFORUM - Trabzon ve Trabzonspor Forumu

...:::(¯`·.TRABZON GENEL.·´¯):::... => Yöresel Mutfağımız & Yemek Tarifleri => : richgirl February 22, 2007, 09:07:46 PM

: çığırtma(ege yöresi)
: richgirl February 22, 2007, 09:07:46 PM
Çığırtma  

Malzemeler: 4 adet orta boy patlıcan, 8 adet yeşil sivribiber, 3 adet orta boy domates, 6 diş sarımsak yarım demet maydanoz, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve yeterince tuz.

Hazırlanışı:Patlıcanları aralıklı soyup, spiral şeklinde keselim. Tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp kurulayalım. Patlıcanları kızdırılmış sıvıyağda hafifçe renk alana kadar arkalı önlü kızartarak yayvan bir tencereye alalım. Aynı yağda biberleri de hafifçe kızartıp patlıcanların aralarına yerleştirelim. Domatesleri rendeleyip içine, doğranmış sarımsakları, tuzu ve şekeri ekleyip patlıcanların üzerinde gezdirelim. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alıp, soğutalım Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, sosu ile birlikte servise sunalım.
: Ynt: çığırtma(ege yöresi)
: sancakbeyi_61 February 22, 2007, 09:09:53 PM
teşekkürler rich inşallah yemek nasip olur..
: Ynt: çığırtma(ege yöresi)
: richgirl February 22, 2007, 09:11:37 PM
arkadaşlar bu da karnıyarığın farklı bir tarifi ege bölgesinde karnıyarığa eskiler çığırtma derlerdi bunu sizlerle paylaşmak istedim bu tarif benim verdiğim karnıyarık tarifinden daha basit umarım kolayca yapabilirsiniz...bu arada yersin merak etme sancakbeyi ve seveceğinden eminim... <> <> .,.P
: Ynt: çığırtma(ege yöresi)
: xardas February 22, 2007, 10:33:16 PM
teşkkler richgirl benecede sen yap en iyisi bizde tadına bakalım :D
: Ynt: çığırtma(ege yöresi)
: uSLaNMaZ February 22, 2007, 10:33:26 PM
işmi kadar güzel ve yarselse yeriz mutlaka..tşk ler ..