Gönderen Konu: trabzon guymağı (kuymak)  (Okunma sayısı 1623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cakal61

  • *V*İ*P*
  • ******
  • İleti: 793
  • Rep Puanı: +36/-0
  • Hafiye...
trabzon guymağı (kuymak)
« : Ekim 11, 2007, 12:02:01 ÖS »
Kuymak(Mıhlama)


Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr. Trabzon tereyağı,
- 150 gr. Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su.


Yapılışı:
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.


Yıllar sonra bir gün beni anarsan,
Kulaklarım değil, kalbin çınlasın,
Ardından bakıp da öylece kalan,
Gözlerimde donmuş iki damlasın...

Çevrimdışı kuzeydenizi

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 23498
  • Rep Puanı: +338/-14
  • çok şükür...
Ynt: trabzon guymağı (kuymak)
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2007, 01:14:45 ÖS »
teşkkrl.konu için cakal61 \)

en çok köyde soba ekmeği ile yemeyi seviyorum \_  kara ateşde yanımızda olacak  \_ \_
"Annesi nin Gülü,bitanesi ve canım oğlum-2"