...:::(¯`·.TRABZONFORUM EĞLENCE ve ETKİNLİK BÖLÜMÜ.·´¯):::... > TF Mutfak

Mısır Unu ile Hamsi Tavalısı

(1/6) > >>

nigner:
Malzemeler..

1-Balıkçı vatandaşlarımızın daha önce bizler için tutttuğu ve ev ahalisinin doyacağı miktarda Hamsi :D
2-Bu hamsilerin kızarmasında önemli ölçüde etken madde mısır unu
3-aynı şekılde sıvı yağ :P

Yapılışı:
1-Hamsileri güzelce ayıklayıp, yıkıyoruz..
2-Damak tadımıza göre tuzluyoruz.
3-Şekildeki gibi Hamsileri mısır ununla karıştırıyoruz



4-Az sıvıyağı bakır tavaya gezdirdikten sonra (ama ben bakır değil teflon tavada kızarttım) :(
5-Hamsileri o tavaya düzgün ve itinalı bir şekilde diziyoruz.




6-Son olarak da altı-üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz..




 Bu esnada daha önce yani yaklaşık 1.5 hafta önce hazırladığımız salatalık ve beyaz lahana turşusunu



ve sabah saatlerınde hazırlanan peynirli çörekleride yanına ekledık mi






afiyet olsun..

MAHMUTOĞLU:
elinize sağlık mis gibi kokusu geldi buraya kadar :)

nigner:
eyvallah teşekkür ederim...

verdena:
vuuu aç gelmişiz zatenn hemen oturabilirmiyimmm :)

yaaaaa turşuya hiç dayanamıyorumm :(

MAHMUTOĞLU:

--- Alıntı yapılan: nigner - Ekim 15, 2010, 04:20:36 ÖS ---eyvallah teşekkür ederim...

--- Alıntı sonu ---


bende teşekkür etmek isterdim ama tadına bakamadığımız için etmiyorum  :boo:

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git