4 kişilik karnıyarık için malzemeler
4 dene badılcan
yarım kilo gıyma
bi bağ maydonoz
2 soğan
2-3 domates(kabuklarını soyun ulaaaa)
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
biraz nane(isteğe göre güzel koku varmesi açısından yemeğümüze)
yapılışı:badılcanlarımızı şerit halinde soyuyoruz.ortasını bıçağımızla yarıyoruz.yardığımız badılcanları yağda kızartıyoruz fazla yanmıyacak şekilde kısık ateşte..kızıran badılcanları ocaktan alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.bu işlemden sonra iç hazırlığına geçiyoruz.derin çukur bi tavanın içine zeytinyağını koyun biraz bol olsun..soğanları soyup ince ince doğrayıp tavaya atın.kısık ateşte pembeleşinceye kadar karıştırın.sonra içine kıymayı koyun..ikisini birlikte iice pişirin,karıştırın,fazlada yakmayın(yoksa ben yakarım sizi \md ^- \/ )domatesleri soyup küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve karıştırdığımız tavanını içinde karışıma atın...biraz karıştırın domateslerle birlikte..daha sonraiçine karabiberini,tuzunu ve isterseniz naneyi atıp bi 10-15 dakka ocağın üstünde kısık ateşte karıştırın..hazırladığımız bu içi yarıp kızarttığımız patlıcanların içine yerleştiriyoruz..ve son olarak da fırına veriyoruz..fırın yoksa da ocakta pişirebiliriz..fırında pişiriyorsanız derecesi 200 olabilir ve 20 dakika pişebilir..arada kontrol edelim ki yanmasın.. pfff
bu arada adminim fırının yoktu o yüzden sende yapasın die ocakta olabileceğini söyledim.. bu arada şuan aramızda olamayan uslanmaz dostuma armağan ettim bu yemeği çünkü çok istiyodu karnıyarık tarifini benden..