TRABZONFORUM - Trabzon ve Trabzonspor Forumu
...:::(¯`·.TRABZON GENEL.·´¯):::... => Yöresel Mutfağımız & Yemek Tarifleri => : richgirl February 22, 2007, 12:37:23 AM
-
Malzemeler
1 kg hamsi
1/2 kg pirinc
3 bas orta boy sogan
2 kahve fincani kusuzumu
1 tatli kasigi karabiber
1,5 kahve fincani camfistigi
1 su bardagi aycicek yagi
yeteri kadar tuz
300 gr. tereyag
Yapilisi
1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.
2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.
3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.
4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.
5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.
-
tşk ler..gerçekten harikadır..
-
richgirl sen hamsiyle kafayı bozdun sanırım :D sana burdan bir kasa gönderelimde bildiğin tüm hamsi yemeklerini yap bizede gönderirsin :P
-
"{ "{ "{ "{ yani yapsın, bi işe yarasın.. :-* :-*
-
ohh oh alemin keyfi yerinde masallah:)biz burda kaya balıgı bile bulamıyoruz,siz hamsi tavadan bahsediyorsunuz.porsugu kirletenlere şimdi daha da kızıyorum:)hamsi olmazsa da en azından sazan falan yerdik:)
-
walla ben anlama istiyorum hamsimi kafayı yice mwalla hjamsi diye bide yanında mısır unu da yollarsaız çok sevinrim malum teyzemin yolladığı mısır unu bittide bu sefer de sizden gelsin "{ "{ "{ ayy çok şey istememişimdir umarım çok yüzsüzüm ayollll \> \> \_ \_
-
\md \md bencede "{ "{
-
öleyim ama yaa kahretsin yaaa <> <> "{ \_