Gönderen Konu: karnıyarık  (Okunma sayısı 3076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayşe

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 6822
  • Rep Puanı: +326/-4
karnıyarık
« : Ekim 28, 2007, 11:34:30 ÖÖ »


Malzemesi :
    1 kg. orta boy kemer patlıcan
    1/2 kg. kıyma
    1 büyük baş soğan (ince kıyılmış)
    1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates
    1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
    1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
    tuz,karabiber
     sıvı yağ

Yapılışı :
Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulur.Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atılır.Sıvı yağı tavada kızdırılır. Alacalı soyulmuş patlıcanlar tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir kaba alınır.
Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir. Bu harç karıştırılır , patlıcanlar çizik  atılan yerlerinden ortalarını harç koymak için aralanır ve yapılan harçla doldurulur.
Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapılır.
insan CENNET'e gitmeyi ister ama hicbir sey yapmadan...

Çevrimdışı mısırunu

  • Bağımlı Üye
  • ***
  • İleti: 66
  • Rep Puanı: +0/-0
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2007, 10:24:06 ÖS »
sevgili arkadaşlar tarifleriniz çok güzel, söcükler iştahımızı kabartırken birde resim ekleminiz kalbe zarar. ne kadar zamandır yemiyorum karnıyarık, anacımı özledim şimdi. Nede güzel yapardı güzel elleriyle. saygılar herkese.

Çevrimdışı §iyahinci

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 20028
  • Rep Puanı: +434/-11
  • Denizin en nadide armağanı!..
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2008, 03:35:01 ÖS »
Benim bu bölümden çıkış yapmam lazımm  :kzgn: konu için sağol
Eskiden yeterdim kendime,
Artardım bile..
Şimdi ne yapsam nafile! ...
Ve
Kim demiş 'can eskimez' diye
Bu can tedirgin tende,
Can da eskimiş
Ben de..


Çevrimdışı ayşe

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 6822
  • Rep Puanı: +326/-4
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2008, 05:21:45 ÖS »
buyrun gelın hemen servıs yapalım.kac porsıyon lazım  :ymk:
insan CENNET'e gitmeyi ister ama hicbir sey yapmadan...

Çevrimdışı *Laz kızı*

  • بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّح
  • Co-Admin
  • *
  • İleti: 36918
  • Rep Puanı: +616/-19
  • بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّح
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2008, 09:24:20 ÖÖ »
bana karnıyarık demeyin.. :sick: çok severim ben yaa  :sick: :sick:

tşk.. :-*
"İnsanların En Hayırlısı, İnsanlara Faydalı Olandır." Hz.Muhammed (S.A.V)..!!!"

Çevrimdışı ayşe

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 6822
  • Rep Puanı: +326/-4
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2008, 10:58:54 ÖÖ »
 "{ "{ "{ :ysli:
insan CENNET'e gitmeyi ister ama hicbir sey yapmadan...

Çevrimdışı xardas

  • Forumun Gülü
  • *
  • İleti: 7294
  • Rep Puanı: +145/-10
  • ••Sessiz Sedasız••
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2008, 06:46:59 ÖS »
teşkkrler ayşe tarif için .. ama ben nedense patlıcan yemeklerinin birçoğunu sevmiyorum :P

Çevrimdışı aylin

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 1133
  • Rep Puanı: +50/-0
  • İnsan alışkanlıklarının çocuğudur.
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2008, 07:14:02 ÖS »
Bu tarifleri veriyorlar.İyi,  güzel de...Bunları uygulamaya sıra gelince nedense bir türlü ortaya güzel bir yemek çıkaramıyorum.Tariflerde mi eksiklik var, anlamadım.Teşekkürler.

Çevrimdışı ayşe

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 6822
  • Rep Puanı: +326/-4
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2008, 11:15:39 ÖÖ »
tesekkurler ılgınıze  :güll:

insan CENNET'e gitmeyi ister ama hicbir sey yapmadan...

Çevrimdışı §iyahinci

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 20028
  • Rep Puanı: +434/-11
  • Denizin en nadide armağanı!..
Ynt: karnıyarık
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2008, 07:12:12 ÖS »
bana karnı yarık diye bilirsiniz... "{ "{ "{ \_ \_ \_


 "{ "{ "{
Eskiden yeterdim kendime,
Artardım bile..
Şimdi ne yapsam nafile! ...
Ve
Kim demiş 'can eskimez' diye
Bu can tedirgin tende,
Can da eskimiş
Ben de..