Malzemeler;
Hamuru için:
- 1/2 kg un
- bir tutam tuz
- ılık su
Tahinli malzeme:
- 1 su bardağı kadar tahin
- Damak zevkinize göre 1/2 su bardağına kadar şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
Yapılışı;
- Un, su ve tuzla çok yumuşak olmayan, elastiki bir hamur yoğurulur.(Mantı hamurunda olduğu gibi)
- Tahinle yağ karıştırılır. Tahinin bal kıvamında akıcılığı olması gerekir. (Burada verdiğim miktarlar biraz göz kararı. bu yüzden birazda tahinin katılığına göre ayarlamak gerekiyor yağ miktarını.)
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınır ve mantı hamuru gibi açılır.
- Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı tahinden alınıp yayılır. İstenirse şeker serpilir ya da aslında olduğu gibi şekersi yapılır. Hamur bohça şeklinde katlanır. Tekrar oklava ile eski büüyüklüğünde açılır ve yeniden katlanır. Bu işlem 2-3 kez tekrarlanır.
- En son hamur 1/2 cm kalınlığında açılır. Yağsız teflon tavada ya da saçda (asıl makbülü saçda olması tabii eğer varsa) arkası önü hafif pembeleşene kadar pişirilir.