TRABZONFORUM - Trabzon ve Trabzonspor Forumu
...:::(¯`·.TRABZON GENEL.·´¯):::... => Yöresel Mutfağımız & Yemek Tarifleri => : ayşe October 28, 2007, 11:34:30 AM
-
(https://www.anneminyemekleri.com/karniyarik.jpg)
Malzemesi :
1 kg. orta boy kemer patlıcan
1/2 kg. kıyma
1 büyük baş soğan (ince kıyılmış)
1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
tuz,karabiber
sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulur.Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atılır.Sıvı yağı tavada kızdırılır. Alacalı soyulmuş patlıcanlar tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir kaba alınır.
Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir. Bu harç karıştırılır , patlıcanlar çizik atılan yerlerinden ortalarını harç koymak için aralanır ve yapılan harçla doldurulur.
Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapılır.
-
sevgili arkadaşlar tarifleriniz çok güzel, söcükler iştahımızı kabartırken birde resim ekleminiz kalbe zarar. ne kadar zamandır yemiyorum karnıyarık, anacımı özledim şimdi. Nede güzel yapardı güzel elleriyle. saygılar herkese.
-
Benim bu bölümden çıkış yapmam lazımm :kzgn: konu için sağol
-
buyrun gelın hemen servıs yapalım.kac porsıyon lazım :ymk:
-
bana karnıyarık demeyin.. :sick: çok severim ben yaa :sick: :sick:
tşk.. :-*
-
"{ "{ "{ :ysli:
-
teşkkrler ayşe tarif için .. ama ben nedense patlıcan yemeklerinin birçoğunu sevmiyorum :P
-
Bu tarifleri veriyorlar.İyi, güzel de...Bunları uygulamaya sıra gelince nedense bir türlü ortaya güzel bir yemek çıkaramıyorum.Tariflerde mi eksiklik var, anlamadım.Teşekkürler.
-
tesekkurler ılgınıze :güll:
-
bana karnı yarık diye bilirsiniz... "{ "{ "{ \_ \_ \_
"{ "{ "{