Kaç Kişilik 4
Yöntem
8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Balık filetolarını tezgaha yayın.
* Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
* Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
* Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
* Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.
* Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
* Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
* Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
* Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
* Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın