Gönderen Konu: ızgara için terbiyeler  (Okunma sayısı 1878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
ızgara için terbiyeler
« : Mart 06, 2007, 09:27:59 ÖS »
   
   
 
 
 
Izgara için terbiyeler

Izgara yapacağınız etleri yumuşatmak için, en önemli nokta, onu yumuşatacak olan temel maddeleri bilmektir.

Bu temel maddeleri öğrendikten sonra, içlerine kendi damak tadınıza uygun çeşitli baharatlar ekleyerek değişik soslar hazırlayabilirsiniz.


Örneğin tavuk ve kırmızı eti

1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet iri soğanın rendesi,
karabiber, tuz,
1 yemek kaşığı yoğurt karışımı ve
arzu ettiğiniz baharatlarala terbiye edebilirsiniz.


Balıklar içinse

limon suyu,
zeytinyağı,
dilim dilim kesilmiş soğan,
karabiber, tuz ve
maydanoz karışımını kullanabilirsiniz.

Hazırlayacağınız soslarda et ve balıkların en az 3-4 saat hatta bir gece kalması lezzetini artıracaktır.   

 

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Ynt: ızgara için terbiyeler
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2007, 01:58:12 ÖS »
terbiyesizi terbiye ederiz biz buda mutfağın başdemiri hanımlara düşer sen terbiyeesiz olanları getir bana hallederim ben onları  "{ "{ \)

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Ynt: ızgara için terbiyeler
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2007, 11:43:19 ÖS »
hee walla yok çok marifetliyim canım <> <> \mr

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......