Malzemeler:
1\2 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 orta boy soğan
5-6 su bardağı et suyu
1\2 limon suyu
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
nane- kırmızıbiber- karabiber
Yapılışı:
Mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp tencereye alın.
Yemeklik doğranmış soğan, et suyu ve tuzu ekleyip mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tavada tereyağını eritip unu kavurun, salçayı ve baharatları ekledikten sonra çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp karışımı pürüzsüz hale getirin ve azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin.
Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.