Gönderen Konu: Flashget kullanımı  (Okunma sayısı 1169 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ts_klas_61

  • *V*İ*P*
  • ******
  • İleti: 996
  • Rep Puanı: +27/-2
Flashget kullanımı
« : Eylül 13, 2009, 03:17:20 ÖS »
Oldukça mantıklı bir çalışma şekli olan programın en önemli özelliği indireceğiniz dosyaları parçalara ayırarak hızlı bir download sunması.

Örneğin; 5mb'lık bir dosyayı download etmeye başlıyorsunuz. Bu program o dosyayı hemen 5 eşit parçaya bölüyor (isterseniz daha fazla ya da daha az parçaya bölünmesini sağlayabilirsiniz) ve böldüğü parçaların başından download etmeye başlıyor. Bunlara jet deniyor. Yani 5mb'lık bir dosyayı aynı anda başlayacak şekilde 1mb'lık dosyalar halinde download ediyor. Bu sayede oldukça hızlı bir bir şekilde dosyalarınızı indiriyorsunuz. Tahminen bu program download süresini yarı yarıya düşürüyor. Bu da size para ve zaman kazancı sağlıyor.





(Dil Seçenekleri Bölümü)

FlashGet'in özellikleri bununla da bitmiyor. Program Türkçe'nin de içinde bulunduğu tam 46 dili destekliyor. Evet yani programı Türkçe olarak da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca her programda olduğu gibi "Resume Download" yani download devam ettirme özelliği de var. Bunun yanında download hızlandırıcı programa izin vermeyen bazı sitelere de çözüm sunuyor. Yeni download deyip URL'nin adını panoya kopyaladığınızda direk servera bağlanıyor. Bu özellik bazı programlarda da vardı ama bununkini kullanması biraz daha kolay. Diğer bir özellik ise hız limiti özelliği. Bu özellik sayesinde indirdiğiniz birkaç dosya varsa bunların aynı hızda indirilmesini sağlıyorsunuz.

FlashGet, Internet'ten bir dosya indirirken bağlantınız kesilip de dosyanız yarım kalırsa siz internete ne zaman tekrar bağlandığınızda ne kadarlık bir kısmını indirdiğini hatırlayıp, indirme işlemine kaldığı yerden devam ediyor.
Bu progamın en faklı ve güzel tarafı ise şu: Herhangi bir siteden bir programı indirmek istediniz

örneğin; link temsilidir


https://212.252.117.50/internet/napv2b6.exe). FlashGet otomatik olarak bu dosyayı indirmeye başlıyor. Ve bir yandan da internet üzerinde bu dosyayı bulabileceği diğer siteleri tarıyor. Varsa programı indirebileceği alternatif site adreslerini ve bunların en hızlılarını tesbit ediyor (napv2b6.exe için 33 alternatif site tesbit etti). Ardından da daha önce başladığı indirme yerinden vazgeçip en hızlı siteden dosyayı indirmeye başlıyor (örneğimizde ftp.cs.itu.edu.tr adresinin en hızlı site olduğu tesbit edildi). Dosyayı 10 kadar parçaya bölüp, her bir parçasını ayrı bir siteden en hızlı şekilde indiriyor. Eğer indireceğiniz dosyanın alternatif sitesi yoksa, bu durumda aynı adrese tesbit ettiğiniz parça sayısı kadar bağlantı kurup dosyayı parçalar halinde indiriyor ve elbetteki bu parçaları birleştiriyor. Elbette ki bu işlemler arka planda gerçekleşiyor ve siz farkına varmıyorsunuz.





(Dosya İndirme Ayarları Penceresi)


Programın bir diğer güzel yanı ise, örneğin 10Mb dosya indireceksiniz. Bunun için bilgisayarın başına bağlanıp 3-4 saat beklemenize gerek yok. FlashGet'in Araçlar menüsünde Bitince kapat menüsünü işaretlerseniz, dosya indirmesi bittikten sonra internet bağlantınızı otomatik olarak kesiyor.
Hatta, bir adım ileri giderek indirmesini istediğiniz programları TAKVİM'liyorsunuz. Örneğin saat 22:00'de FlashGet otomatik olarak sizin internet bağlantınızı aktifleştiriyor, dosyayı indiriyor ve işi bitince hattı (Telefonu) kapatıyor.

FlashGet'in ayarları:

1)İlk önce FlashGet'in son sürümüne sahip degilseniz, program sayfamizdan indirin. Kurduktan sonra Wiew menüsünden Language bölümünden Turkish seçenegini tiklayin, ve böylece programi Türkçelestirin.

2)Araçlar menüsünden Varsayilan indirme özellikleri kismini tiklayin. Kayit yeri kismina FlashGet'in nereye indirme yapmasini istiyorsaniz orayi ayarlayin. Dosyayi böl seçenegini '10'a getirin.

3)Araçlar menüsünden Seçenekler'e girin.Gelen kutuda "genel" menüsünde en küçük parçacik boyutunu 10kb'a çikarin. Baglanti menüsünden Maksimum es zamanli is bölümünü 8'e çikarin. En alttaki bölümden baglanti tipini seçerek otomatik olarak indirme boyutunu ayarlayabilir ya da alttaki kutuya elle istediginiz degerleri girebilirsiniz. Ana menüdeki "araçlar" kismindan indirme tipini belirleyebilirsiniz. Eger el ile ayarlanmayi seçerseniz -ki tavsiyemizdir- istediginiz zaman flashgetin altkismindaki bölümden mouse ile indirme hizi ile oynayabilirsiniz. Unutmayın, büyük değerler internetteki gezinti hızınızın yavaslamasına sebep olacaktır. Bu yüzden fazla zorlamamanızda yarar vardır. Eğer indirdiğiniz dosyaya virüs taramasının yapılmasını istiyorsanız, dosya yöneticisi menüsünden "indirilen dosya için virüs taraması yap" etkin hale getirin, virüs tarama programnınızın uygulama dosyasini tarayici bölümüne ayarlayin(Örnek: Norton için C:\Program Files\Norton AntiVirus\Navw32.exe, McAfee için C:\Program Files\McAfee\VirusScan95\scan95, args /autoscan /nosplash), böylece otomatık olarak taranacaklardır. isterseniz FlashGet ile internete de bağlanabilirsiniz. Bunun için Çevirmeli Ağ menüsünden baglantı ayarlarını değiştirin, bundan sonra genel menüdeki telefon simgesini tıklattiğınız zaman bağlantı kurmaya başlar,fakat bunun bir kusuru var. Offline olarak Flashget'i çalıştırırken eğer indirmesi bitmeyen dosya varsa internete bağlanma otomatik olarak açılıyor, yine de seçim sizin...





(Programın Ana Penceresi)


programın kullanımı:


a)Eğer FlashGet ile bir dosya indirmek istiyorsanız sağ tuşa basıp en alttaki "FlashGet'i kullanarak indir" seçeneğini tıklarsanız otomatik olarak FlashGet devreye girecektir. Eğer indirme başlamadıysa yine sağ tuşa bastığınızda çıkan "kısayolu kopyala" yı tıklayın, eger otomatik olarak devreye girmezse FlashGet simgesini tıklatın, gelecektir. Eger bu yolla da yapamadıysanız son çare "kısayolu kopyala"yı tıkladıktan sonra FlashGet menüsündeki bas taraftaki düz beyaz sayfa simgesini tıklayın, bu sefer olacaktır.

b)Bir siteye girdiniz ve sitedeki hersey çok hosunuza gitti. Mesela bir resim sayfasindaki birkaç resim ya da bir mp3 sayfasindaki bütün mp3'leri indirmek istiyorsunuz. Burada FlashGet'in büyük kolaylığı devreye giriyor. Sayfanın üzerinde sağ tuşa basın, "Tümünü FlashGet'i kullanarak indir"i tıklayın. Çıkan menüde indirmek istemediğiniz banner,sayfa,simge... gibi şeylerin yanındaki kutucuğu bosaltın. Böylece bütün hepsi sıraya konularak indirelecektir.

c)İndirme işlemini başlattınız, fakat dosya bir türlü inmeye başlamadı. Dosyanın isminin yanında 6,9,15 vb. gibi rakamlarda çıktı ise indirdiğiniz dosyada yada link adresinde bir problem var demektir. Tek çare dosyayı silmek. Bunu dosyayi tıklattıktan sonra FlashGet'in menüsündeki X(sil) işaretinden yapabilirsiniz.

d) FlashGet te bir dosyanın üzerinde sağ tıklattığınızda karsınıza bir menü çıkar. Menü gayet anlaşılır olduğu için açıklamaya gerek duymuyorum. Yalnız en alttaki "Url'yi panoya kopyala" nin ne işe yaradığını açıklayayım; bu dosyanın indiği adresi hafızaya alır. Böylece kopyala/yapıstır şeklinde istediginiz gibi kullanabilirsiniz.

e) FlashGet'in kenardaki kare seklindeki simgesinden hoslanmıyorsaniz,karenin üzerinde sağ tuşa basın ve "Bırakma Bölgesi" seçeneğine tıklayın. Kare yok olacaktır.
Son olarak FlashGet'in üzerinde F7 tusuna basarsanız Site Gezgini karşınıza çıkacaktır. Bunu kullanarak bir sayfadaki bütün bilgileri kaydedebilirsiniz.

Çevrimdışı 61erdogdulu61

  • Bağımlı Üye
  • ***
  • İleti: 100
  • Rep Puanı: +1/-0
Ynt: Flashget kullanımı
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2009, 06:48:06 ÖS »
Teşekkür işime yarayabilir