20 dk beklemek mı gerek hanı demlenır demlenmez bardaklara boşalymamak lazım doğrumu anladım Siyahincim?
Evet can oyle demini almadan hemen bardaklara servis etmemek lazım.

gizli ipucu karbonat mı yoksam....
Yok canım öyle hile ile gıda işleri yapmak bana yapay geliyor.
Yoksa sallama poşetinin ipinin ucu mu? 
Yok sallamama ip ucu..

Alt demliğe yeteri kadar su konur. Üst demlik her yeri ıslanacak şekilde çalkalanır su dökülür. Arzu edilen kadar dem konur. Ve demlik ocağa konur. Üst demlikle alt demlik arası tam oturtulur boş bırakılmaz. Alt su kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatılmasına izin verilir. Bu şekilde yapmamızın nedeni üst demlikteki demin kendini buharda bırakması yumuşayıp iyi dem vermesi içindir.Daha sonra alt demlikteki su üst demliğe boşaltılırken sabit bir yerden sağa sola oynatmadan aynı noktaya dökülür. 20 dk bekledikten sonra tavşan kanı çay hazır. Ölçü vermiyorum ben göz kararı yaparım hep..

Deneyin iyi bir çay çıkarmamanız mümkün değil. Yapamadıysanız da sizin beceriksizliğinizdir.
