|
|
|
|
FLoReR67
Aktif Üye
Rep Puanı: 2
|
 |
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2008, 03:17:58 ÖS » |
|
 |
|
 |
 |
Sadece burada değil , hemen hemen tüm gezindiğim sitelerin forumlarında bu tür konularda yorumlarla karşılaştım.Bu konuda Türkçe'mizi iyi kullanabilmek , dilgibisine sahip olabilmek adına çokca yorumlar yaptım.Yeni yetişen kardeşlerimizin çoğunda bu ilgiyi görmek çok güç.Üzülerek izliyorum.Uyarılarda havada kalıyor.
Elbette mağazalara verilen yabancı kökenli isimlerde hoş değil.Ancak biz daha Türkçe'mizi bile güzel kullanamıyoruz , özen gösteremiyoruz ki !
Bu konuda iletişim aracı olarak kullanılan Msn'in çok büyük zararı olduğunu düşünüyorum.Orada yapılan sohbetleri izlerken , okuduğum sözcükleri görünce şaşkına dönüyor ve gerekli uyarımı dahi yapmama rağmen halen hataya devam ediliyor.
En çok rastladığım sözcüklerin başında : ''Yha , ewet ,ewt,yapıorum,olmas,qelme qüzel '' bunlar çoğaltılabilir elbette. Sanırım klavyede bulunan yabancı harflere olan merakımızdan mı kaynaklanıyor nedir bilinmez artık.İlginç...
Sonra yine noktadan sonra küçük harfle başlamak..Bir çok bozukluk var.Belki bizlerinde yanlışları olabilir.Ama uyarmak doğruyu gösterebilmekte bizim elimizdedir.Biz ne kadar özen gösterebilirsek , karşımızdaki arkadaşlarımızında bu denli TÜRKÇE'mize gereken özeni gösterip sahip çıkacağına inanıyorum.
Güzel bir paylaşımdı gerçekten.Öncelikle konuyu başlatan arkadaşımıza ve yorumlarını esirgemeyen diğer arkadaşlara teşekkürler.
Bir söz duymuştum , paylaşmak istiyorum müsadenizle;
''Bir ülkeyi karışıtırıp ,düzenini bozmak isterseniz , o ülkenin öncelikle dilini bozun'' |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|