Türkçe'yi kirletiyoruz. Sizce bunda en çok hangisinin etkisi vardır?
TRABZONFORUM - Trabzon ve Trabzonspor Forumu

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Eylül 09, 2010, 12:18:31 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkçe'yi kirletiyoruz. Sizce bunda en çok hangisinin etkisi vardır?  (Okunma Sayısı 3003 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uçan_penguen
Yeni Üye
*

Rep Puanı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

herkes barbie kız olabılır ama harbi olamaz

youtube, youtube.com, izlesene, video izle
« Yanıtla #26 : Kasım 07, 2008, 06:24:35 ÖÖ »

Batıya benzeme huyumuz aşağı

marjınal olma cabası Angry

hıckımse akıl almak ıstemez ıstedıklerı sadece teyıt edılmektır
_Buşra_
Yeni Üye
*

Rep Puanı: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #27 : Kasım 18, 2008, 01:53:10 ÖS »

seçeneklerden hepsi etkendir ama bence en fazla yabancı kelimelerin etkisi var dilimize fazlaca girdiler biz Türk'üz ama mağaza isimlerimiz bile Türk değil artık bu da dilimizde fazlaşa yabancılaşmaya neden oluyor bence
FLoReR67
Aktif Üye
*

Rep Puanı: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2008, 03:17:58 ÖS »

Sadece burada değil , hemen hemen tüm gezindiğim sitelerin forumlarında bu tür konularda yorumlarla karşılaştım.Bu konuda Türkçe'mizi iyi kullanabilmek , dilgibisine  sahip olabilmek adına çokca yorumlar yaptım.Yeni yetişen kardeşlerimizin çoğunda bu ilgiyi görmek çok güç.Üzülerek izliyorum.Uyarılarda havada kalıyor.

Elbette  mağazalara verilen yabancı kökenli isimlerde hoş değil.Ancak biz daha Türkçe'mizi bile güzel kullanamıyoruz , özen gösteremiyoruz ki !

Bu konuda iletişim aracı olarak kullanılan Msn'in çok büyük zararı olduğunu düşünüyorum.Orada yapılan sohbetleri izlerken , okuduğum sözcükleri görünce şaşkına dönüyor ve gerekli uyarımı dahi yapmama rağmen halen hataya devam ediliyor.

En çok rastladığım sözcüklerin başında :  ''Yha , ewet ,ewt,yapıorum,olmas,qelme qüzel '' bunlar çoğaltılabilir elbette.
Sanırım klavyede bulunan yabancı harflere olan merakımızdan mı kaynaklanıyor nedir bilinmez artık.İlginç...

Sonra yine noktadan sonra küçük harfle başlamak..Bir çok bozukluk var.Belki bizlerinde yanlışları olabilir.Ama uyarmak doğruyu gösterebilmekte bizim elimizdedir.Biz ne kadar özen gösterebilirsek , karşımızdaki arkadaşlarımızında bu denli TÜRKÇE'mize gereken özeni gösterip sahip çıkacağına inanıyorum.

Güzel bir paylaşımdı gerçekten.Öncelikle konuyu başlatan arkadaşımıza ve yorumlarını esirgemeyen diğer arkadaşlara teşekkürler.

Bir söz duymuştum , paylaşmak istiyorum müsadenizle;

''Bir ülkeyi karışıtırıp ,düzenini bozmak isterseniz , o ülkenin öncelikle dilini bozun''
rockkula1278
Banned
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #29 : Aralık 12, 2008, 09:48:36 ÖS »

yabancı sözcükler hayatımızdaki yeri cok cafe,bye,ok ne bu cümleler anlamıyom lafı kısaltmayı cok seviyoruz hele birde yabancı dil biliom havaları bilsen ne olur bilmesen tmm bil ama aramızda konuşma
OfLu_Kız
Aktif Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #30 : Şubat 15, 2009, 09:21:02 ÖS »

Bence bunların hepsi Türkçenin yozlaşmasında birer etken.Şu MSN dili dedikleri şey son zamanlarda konuşma dilinde olmasa da yazma dilinde enteresan şeyler çıkardı ortaya.Sonumuz hayrolsun Smiley

oflu_she
Yeni Üye
*

Rep Puanı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #31 : Şubat 21, 2009, 03:37:51 ÖÖ »

kesinlikle özenti milletçe gzl bi diksiyon egitiminden gçmemiz lazm..güzl türkçemizi katlediyoruz...
Volkan Ege
Süper Üye
*

Rep Puanı: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : Mart 25, 2009, 01:26:22 ÖÖ »

Türk üz ancak Türkçeyi tam anlamıyla bilmiyoruz, işin içine birazda özenti girdiği zaman dilimizde iyiden iyiye bir bozulma meydana geliyor bence..
Yasemin1907
Banned
*

Rep Puanı: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : Nisan 10, 2009, 03:05:43 ÖÖ »

internetteki yazismalar bozuyor

TIRYAKI
Aktif Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #34 : Mayıs 12, 2009, 04:16:02 ÖÖ »

Hepside büyük etken ama bence en con etkileyen televizyon ve internet..
Engellemek icin ara sira televizyon ve bilgisayarin basindan kalkip kitap okumak gerekir herhalde..

ama ona bende pek vakit bulamiyorum malesef..

ve dogrusunu söylemek gerekirse secilen bazi türk kelimelerin pek uymadigini ve kullanisli olmadigini düsünüyor ve o acidan avrupali gibi mesela dizüstü bilgisayarina kisaca laptop veya notebook demekte, belgegecere kisaca fax demekte cok büyük bir yanlis görmüyorum ben..

ama tabiki abartmamak lazim.. hele yillardir var olan birseyin ismini ve yazisili degistirmek olmamali bence.. v yerine w kullanmak gibi mesela..
veya selam yerine slm, tesekkür yerine tsk gibi kisaltmalarida pek türkcemizi konusabilme ve dogru yazabilme konusunda gelistirmek acisindan pek faydali oldugunu sanmiyorum..

25 yildir Almanyada yasayan ve aslinda hic türkce dersi görmeyen birisi olarak zaman zaman cok zorlaniyorum ama hic olmazsa bildiklerimi ve bildigimi düsündüklerimi  Wink unutmamak icin ugrasiyorum..

KuL
Aktif Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #35 : Mayıs 31, 2009, 10:23:09 ÖS »

Çeşitli Etnik grupların sacma sapan kelimelerle özünden saptırılmış kelimeler türetmesiyle diyebilirim .. tamamen bilinçsizlik , bizim toplumumuzun büyük bir kısmının farkında olmadan farklı olma cabalarının hüsranı diyebilirim ..
japonyali61
Aktif Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #36 : Haziran 08, 2009, 12:24:14 ÖS »

boş ver birbirimizi anlıyoruzya gerisi hikaye türk olupda hic türkce bilmeyen krolar utansın
A.ÜSTÜNBAŞ
Premium Üye

Rep Puanı: 71
Çevrimdışı Çevrimdışı

TrabzonForum

« Yanıtla #37 : Temmuz 08, 2009, 11:24:51 ÖÖ »

. . .    Türkçeyi  türkçe  konuşmamak  ve  yazmamakla  kirletiyoruz..Türkçe ye yabancı  kelime  karıştırmamak

gerekir..Türkçe yi  kirletmemek  gerekir..

SİGARA ' sız  temiz  çevre, temiz  toplum,  sağlıklı  yaşam  için  elele...

. . ..  NE  KADAR  TEMİZ  İSEN, O  KADAR  İNSANSIN  . . .
büşRa^^
Aktif Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : Eylül 04, 2009, 08:53:25 ÖS »

İnternette kelimelerde kısaltmalar yapmak

Türküz..Doğruyuz..TRABZONSPORLUYUZ:))

coLman'mm<3
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap | YoutubeTC | VideoizleTC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
"İnsanların En Hayırlısı, İnsanlara Faydalı Olandır." Hz.Muhammed (S.A.V)