Gönderen Konu: Mutfak için pratik bilgiler..  (Okunma sayısı 10265 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Mutfak için pratik bilgiler..
« : Mart 12, 2010, 02:13:26 ÖS »
Kizartma kokularinin butun eve yayilmamasi icin yagin icerisine 1-2 dal maydanoz atin.

Firinda patates yapmadan once,10-15 dakika haslayin ve catal ile delin.Daha kolay pisecektir.

Kizartma yagini bir kac kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak icin kizgin yagin icerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

Yeni bir tava satin aldiginizda ilk once icinde bir miktar sirke kaynatin.Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini onleyecektir.

Unlarinizin boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yapragi koyun.

Buyuk miktarda patatesiniz var ise torbanin icerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve buzusmesini onler.

Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz,bir corba kasigi suyun icerisine bir cay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.Boylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

Biskuvileriniz yumusamissa onlari birkac dakika firinlayin.

Peyniri kolay rendelemek icin,15 dakika buzlukta bekletin.

Cekmeceleri icini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin.

Firinda tavuk kizartacaginiz zaman uzerine koydugunuz baharatlardan icine de koyun.Boylece daha lezzetli olur.

Mantarlarin daha lezzetli olmasi icin pisirmeden once uzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

Kek kalibinizin icine hamurunuzu dokmeden once ortasina bir serit aluminyum folyo koyun. Boylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca cikartabilirsiniz.

Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bolumunde muhafaza ederseniz curuyup bozulmasini onlemis olursunuz.

Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bolun,yarisini tavugun uzerine bastirarak iyice surun. Diger yarisini ise tavugun icerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz, istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.

Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman bicak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice cektiginiz zaman duzgun bir sekilde kesildigini goreceksiniz.

Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc,salcanizi tatlandiracaktir

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı kuzeydenizi

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 23498
  • Rep Puanı: +338/-14
  • çok şükür...
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2010, 03:45:28 ÖS »
teşekkürler richgirl,aldım bu bilgiler ;) :alkis:
"Annesi nin Gülü,bitanesi ve canım oğlum-2"

Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2010, 03:57:49 ÖS »
reca ederim kuzeydenizi valla bende aldım yazdım bi köşeye kesin uygularım evde  <>

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı nigner

  • Administratör
  • *
  • İleti: 17942
  • Rep Puanı: +277/-9
  • ŞİMAL@KUZEY YILDIZI@ YURTTA SULH, CİHANDA SULH
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2010, 04:40:29 ÖS »
"Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz, istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz."

Rabbime güç gitmesın ve Rabbım hiç bir zaman muhtaç etmesın ama napayım ben sarımsak kokusundan mühtiş rahatsız oluyorum öylekii  ben normalde sarımsak evde bile kullandırtmam ve soğan doğramaktan hiç hoşlanmam  :fsltı: yemek yaptığımda soğanları hep başkasına soydurup doğratırım..o doğranlara bunu ileteceğim..   "{
bu olayı bundan öturu pek sevdim ki


"Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bolun,yarisini tavugun uzerine bastirarak iyice surun. Diger yarisini ise tavugun icerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir"
hmm deneyeceğim....

diğerlerınıde elbettekii


teşekkürler faydalı bilgieri paylaştığınız için...
@ŞİMAL RÜZGARI@KUZEY YILDIZI@
YURTTA SULH CİHANDA SULH

Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2010, 05:24:55 ÖS »
ee peki evde soğanı ve sarımsağı doğrayacak kimse yoksa ne yapıyorsun  :hımm: tutki mecbursun eve misafir gelecek,ki yemeklere tat veren soğan yada sarımsaktır..hadi bakalım doğra soğanları :cem:)

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı uSLaNMaZ

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 9942
  • Rep Puanı: +163/-17
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2010, 10:16:29 ÖS »
Cekmeceleri icini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin. --> Kirlimi olsun temizmi?

Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz,bir corba kasigi suyun icerisine bir cay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.Boylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz. --> Deneyeceğim...

Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz, istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz. --> Deneyen var mı?


 Bu üçünü istiyorum  :cem:)
***KiMiNe GöRe KRaLıZ, KiMiNe GöRe YaLaNıZ, HeRKeS KeYFiNe BaKSıN, aDaMıNa GöRe aDaMıZ***


Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2010, 10:22:56 ÖS »
çok şey istiyorsun sen amaaaaaa  :cem:) :cem:)

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı uSLaNMaZ

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 9942
  • Rep Puanı: +163/-17
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2010, 10:24:47 ÖS »
kısaca evde yemek yemek zahmetli, lokantada yemek pahalı, o zaman aç kalmak en mantıklısı :)
***KiMiNe GöRe KRaLıZ, KiMiNe GöRe YaLaNıZ, HeRKeS KeYFiNe BaKSıN, aDaMıNa GöRe aDaMıZ***


Çevrimdışı oflum_ts

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2376
  • Rep Puanı: +33/-0
  • KAĞITTAN SİLMEK GİBİ DEĞİLDİR KALPTEN SİLMEK
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2010, 10:34:35 ÖS »
ula ne güzel bilgiler bende aldım bu blgileri
Bitmeyen tükenmeyen hatıran,
hergün varlığını hissettiren acın ve gidemediğim
terkedemediğim içimdeki sen..
Tarifin olmuyor..
Dilimde takılı bir hece ve artık anlatmaya,
tekrar konuşmaya değermi değmez mi bilmiyecek kadar ince bir düş..

Çevrimdışı uSLaNMaZ

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 9942
  • Rep Puanı: +163/-17
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2010, 10:36:20 ÖS »
çok şey istiyorsun sen amaaaaaa  :cem:) :cem:)

sen + istiyor musun? :444:
***KiMiNe GöRe KRaLıZ, KiMiNe GöRe YaLaNıZ, HeRKeS KeYFiNe BaKSıN, aDaMıNa GöRe aDaMıZ***


Çevrimdışı richgirl

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 2226
  • Rep Puanı: +84/-1
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #10 : Mart 12, 2010, 10:41:16 ÖS »
çok şey istiyorsun sen amaaaaaa  :cem:) :cem:)

sen + istiyor musun? :444:

ivet ivet istiyooooommmmm  :alkis: :alkis:

Sensizliğin acısını sen nereden bileceksin,sen hiç bensiz kalmadın ki,günleri saymadın ki.......

Çevrimdışı nigner

  • Administratör
  • *
  • İleti: 17942
  • Rep Puanı: +277/-9
  • ŞİMAL@KUZEY YILDIZI@ YURTTA SULH, CİHANDA SULH
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #11 : Mart 12, 2010, 10:45:16 ÖS »
ee peki evde soğanı ve sarımsağı doğrayacak kimse yoksa ne yapıyorsun  :hımm: tutki mecbursun eve misafir gelecek,ki yemeklere tat veren soğan yada sarımsaktır..hadi bakalım doğra soğanları :cem:)

yemeğin tadısı konusunda soğan için evet ki haklısınız
ben bulurum bir yolunu ama ben doğramam artı sarımsaklı yemek zaten pişirmem yememde...

(büyük sözüme tövbe ama bu böyle bende)
@ŞİMAL RÜZGARI@KUZEY YILDIZI@
YURTTA SULH CİHANDA SULH

Çevrimdışı ASK61

  • Süper Üye
  • *****
  • İleti: 344
  • Rep Puanı: +20/-0
Ynt: Mutfak için pratik bilgiler..
« Yanıtla #12 : Mart 12, 2010, 10:47:18 ÖS »
erkek olmak işte böyle bişe böyle bir konuya bunlar beni ilgilendirmez diye bir yanıt verirken aşırı keyif alabiliyosun nedense :cem:)