TRABZONFORUM - Trabzon ve Trabzonspor Forumu

...:::(¯`·.TRABZONFORUM EĞLENCE ve ETKİNLİK BÖLÜMÜ.·´¯):::... => TF Mutfak => : nigner March 16, 2013, 05:19:22 PM

: Elmalı Tart
: nigner March 16, 2013, 05:19:22 PM

İç harcı;
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın

Hamuru;
125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üstü için;
Pudra şekeri


Hazırlanışı
Elmaları rendeleyip toz şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.
Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.
Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.
Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.
Ben şekıldekı gıbı hamurdan kuçuk parçalar ayırıp incelterek şeritler oluşturdum üzerinin görüntüsü için
200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Ben 180 derecede pişirdım
Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.



Afiyet Olsun






(https://i48.tinypic.com/5n1zc5.jpg)
(https://i46.tinypic.com/52l8o2.jpg)
: Ynt: Elmalı Tart
: oflu enes March 16, 2013, 05:38:30 PM
Abla ellerine sağlık her zamanki gibi nefis gözüküyor...
Bişey soracam hamurun kıvamı biraz yumuşak sanki , böyle olunca tart piştikten sonra daha yumuşak mı oluyor?
: Ynt: Elmalı Tart
: nigner March 17, 2013, 01:40:23 PM
çok teşekkür ederım Enes'cım evet ki tadısıda çok güzel oldu ilk yapışım...

ayrıca dediğin gibi hamur yumuşaktı tabiri caiz ise kulakmemesi kıvamında...
ve hakıkaten pişincede öyle çok kıtır olmadı hani ne çok kıtır ne çok yumuşak...
güzeldi yane vede çok kolaymış

:D
: Ynt: Elmalı Tart
: vasirow March 18, 2013, 04:52:47 PM
ellerine sağlık canımcım, enfes görünüyor...

 tarifi bi ara denemek istiyorum.. :)
: Ynt: Elmalı Tart
: nigner March 20, 2013, 12:52:08 PM
tadısıda güzeldı.. denemenızı tavsiye ederım ve deneyenlerede afiyet olsun....