Gönderen Konu: DÜZKÖY'DE EĞİTİM VE KÜLTÜR  (Okunma sayısı 2520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı uSLaNMaZ

  • Premium Üye
  • *******
  • İleti: 9942
  • Rep Puanı: +163/-17
DÜZKÖY'DE EĞİTİM VE KÜLTÜR
« : Mart 02, 2007, 12:16:05 ÖÖ »
   
İlçemizde eğitim tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. 1889 tarihinde İlçemize bağlı Çayırbağı belediyesi Doğankaya (sıdıksa) köyünde Medrese eğitimi başlamıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 2 Çok Programlı lise, 1 Pratik Kız Sanat Okulu, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kurslar, öğretmen evi Müdürlüğü (kiralık lokal ve 10 yataklı misafirhane), 16 ilköğretim okulu (1-8 sınıflı) mevcuttur.

İlçemizde H.Mehmet Ofluoğlu, Düzalan, Cevizlik, Aykut, Gökçeler, Taşocağı, Çal, Doğankaya, Çayırbağı ve Camlıca ilköğretim okullarında anasınıfı bulunmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 23 idareci, 167 öğretmen görev yapmaktadır.

İlçemizde öğretmen ve personel fazlalığı yoktur. Branş öğretmenlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Halk Eğitim Merkezi, Pratik Kız Sanat Okulu ve Düzköy Çok Programlı Lisenin fiziki yapıları eğitim-öğretim için yeterli değildir.

Öğretmenevi kiralık bir binada hizmet vermekte olup yeni binanın yapımı hızla devam etmektedir.                                                   

İlçemizde yaşayan insanlarımızın % 95’ı okuma-yazma bilmektedir. Ancak orta öğrenimine devam oranının düşüklüğü (İlköğretim Okulunu bitiren her 100 çocuktan ortalama 20 si liseye devam etmektedir) önemli bir sorundur. Ayrıca üniversiteye devam edebilme oranı da çok düşüktür. Bunda ailelerin ve çevremizin çocuklarımıza sunabildiği imkanların kıtlığı önemli rol oynamaktadır.

İlçemizde iki adet spor kulübü vardır.

a)   Yeni Düzköy Spor Kulübü

b)  Çal-Karadağ Spor Kulübü

Bu kulüpler Trabzon amatör liglerinde mücadele vermektedir.

İlçemizde resmi olarak folklor ekibi bulunmamaktadır. Genelde okulların kendi imkanları ile oluşturdukları folklor ekipleri mevcuttur. Folklor; Okullar ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kanalıyla öğretilmektedir.                           

Yaz mevsiminde yaylalarda çevre köy halkının bir araya gelmesiyle Kamena, Honeftera, Hırsafa, Serda ve Çoban Derneği adı altında şenlikler yapılmaktadır. Bu şenliklere İlçe dışından hatta İl dışından katılanlar olmaktadır. Şenlikler şölen havası içinde geçmekte ve folklorumuzu yaşatmaktadır

İlçemiz kütüphanesi fiziki şartları ve öğrencinin kullanıma sunulabilen kitap bakımından çok zayıf durumdadır. Okul kütüphanelerinin de aynı zafiyeti yansıttığı görülmektedir. İlçede yeni bir kütüphane binası tamamlanmak üzere olup, yakın bir zamanda mevcut Halk Kütüphanesi bu yeni binaya taşınacaktır.

İlçemizde sanayi alanı bulunmadığından arazisinin verimli ve doğal yapısı nedeniyle tarım ve hayvancılık ön plandadır.

1993 yılından beri verilmiş olan halıcılık kurslarıyla bu konuda önemli mesafeler alınmıştır.


Alıntıdır..
« Son Düzenleme: Mart 02, 2007, 12:42:18 ÖÖ Gönderen: uSLaNMaZ »
***KiMiNe GöRe KRaLıZ, KiMiNe GöRe YaLaNıZ, HeRKeS KeYFiNe BaKSıN, aDaMıNa GöRe aDaMıZ***